slide

SKLADOVÁNÍ MARCIPÁNU A MARCIPÁNOVÝCH FIGUREK

Často se zákazníky řešíme způsob skladování marcipánu a marcipánových figurek.

Pravý mandlový marcipán se skladuje v chladu a suchu, ne v lednici. Je to pro vás překvapení, nebo jste to věděli?

Ve firmách v suchém skladu a doma ve špajzu. Patří tam, kde skladujete cukr a mouku, kde vám tyto komodity nevlhnou.

Ideální je teplota do 25°C a vlhkost vzduchu do 70%. Důležité je především dodržet maximální vlhkost. Vyšší teplotu marcipán snáší lépe než čokoláda. Dlouhodobě by ale vysokým teplotám být vystaven neměl z hygienických důvodů.

Marcipánová hmota - více info zde

JAK ALE SKLADOVAT DORT MARCIPÁNEM POTAŽENÝ NEBO OZDOBENÝ?

Někteří mají problém s tím, že se jim marcipán na dortu v lednici rozteče.

Problém ale není v marcipánu, nýbrž v lednici.

Pokud máte starý typ lednice, kde se vám drží námraza, máte ve své lednici vysokou vlhkost. To je ideální pro skladování například plněných laskonek, které vám tam krásně zvlhnou. Méně vhodné je to pro marcipán, který se v takové lednici orosí. Problém je i s dlouhodobým skladováním jiných potravin, které se v takovém vlhkém prostředí rychleji kazí a plesniví. V takové neudržované lednici, kde najdete i několikacentimetrovou námrazu ledu, vydrží marcipánový dort maximálně den.

Pokud však marcipánový dort skladujete v lednici s funkcí automatického odmrazování, nebo se o svou lednici dobře staráte a pravidelně odmrazujete, nebudete mít se skladováním žádný problém. Některé lednice mají i funkci pro regulaci vlhkosti, systém  pro odvod vlhkosti ven, atd. Dort v ní vydrží po celou dobu trvanlivosti, což je většinou 3 - 5 dní od výroby, dle použitého krému nebo náplně. Marcipánové figurky od Frischmann Marcipán vydrží při správném skladování rok od data výroby, pokud marcipán dřív nesníte :-)

Za Frischmann Vyškov, spol. s r.o.

Jana Šmídová, jednatelka

Zobrazit všechny položky

Copyright © 2020 frischmann-marcipan.cz | Webdesign: Tvorba web stránek - IR-webdesign